Facebook
тел.: 0884 126 792
ЦСОП Васил Левски
Център за специална образователна подкрепа в град Ловеч

ЦСОП Васил Левски се включи в проект Пламък в Къкрина

 

       Учениците от ЦСОП „Васил Левски” приеха с приятелско настроение своите гости от Сдружение „Заедно за Къкрина” – Мариана Тотева, Уляна Ушева и други доброволци. Сдружението работи по проект „Пламък в Къкрина“ по програмата „Живо наследство“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“. Представителите на неправителствената организация представиха на учениците един възроден традиционен занаят – восъкарство.


       Интересът на децата беше провокиран от беседа за производството и подготовката на восъка, за леенето на свещи и различни фигури. Те имаха възможност да покажат своята находчивост и талант при декорацията на восъчните фигури. Впечатляващите детски творения показаха, че децата със специални образователни потребности притежават умения и творчески нагласи. Това лесно може да се открие от хора, които вярват в техните възможности. Достатъчно е само малко внимание и преоткриване на ценностите, които притежават специалните деца.


       Екипът на ЦСОП „Васил Левски” изказва своята благодарност на Сдружение „Заедно за Къкрина” за засвидетелстваното доверие към безспорния талант на децата със специални образователни потребности.

 

ЦСОП Васил Левски се включи в проект Пламък в Къкрина - Изображение 1ЦСОП Васил Левски се включи в проект Пламък в Къкрина - Изображение 2ЦСОП Васил Левски се включи в проект Пламък в Къкрина - Изображение 3